Полезни съвети      

Трите телефона, които впечатляват с автономната си работа

от Лили Георгиева | 13.06.2019 г.

Експерти съставиха класация, съвсем кратичка, на смартфоните по показател автономна работа. Както знаете, автономността си остава бич за повечето телефони на пазара. Често активното използване на устройствата не достига и до 7 часа, преди да се наложи презареждане. Експерти обаче успяха да посочат тройка лидери, които са готови да ви предложат поне 8 часа работа.

Как е съставена класацията? По няколко критерия:

– Устройството трябва да е сравнително ново;
– Функционалните възможности трябва да съответстват на последните изисквания;
– Основен критерий – показател автономна работа по време на сърфиране в интернет, тъй като този режим най-точно отразява смесен сценарий на натоварване.

Резултатите от тестовете показали, че най-продължителна автономна работа показва моделът Xiaomi Mi Max 3. Той издържал 8 часа и 45 минути. Популярни модели на Samsung и OnePlus са в нокаут.

Да разгледаме челната тройка.

Първото място по издръжливост е присъдено на Mi Max 3. Голям, красив, бърз. Монолитният корпус е изработен от алуминий и е с матова текстура. Дисплеят е с IPS матрица и осигурява сочни цветове, а камерата е отлична.

За бързото зареждане може да се премълчи. Такава технология е налице, но с нея ще се наложи да зареждате повече от два часа, тъй като батерията е с капацитет 5500 мАч.

Без особено натоварване устройството може да работи почти два дни. Гледането на филми с HD качество ще стопи заряда за 16 часа, ако, разбира се, гледате без прекъсване. Тук е моментът да кажем, че качеството на звука е добро. Както и силата му!

Двойната камера отзад позволява на потребителя да прави отлични снимки, независимо от светлината наоколо. През нощта може да се наложи да направите няколко кадъра, за да получите чист и ясен.

По време на игра Mi Max 3 не се затормозява. И така – първо място. Златен медал. Браво!

На второ място е моделът Samsung Galaxy A30. Неговият показател за автономна работа е 8 часа и 43 минути. Само две минути го делят от златото.

Galaxy A30 по право може да се похвали за това, че е красавец. Тънък със здрав безрамков Super AMOLED дисплей. Отлична картина. В един от двата модула на основната камера има свръхширокоъгълен обектив – 123 градуса! Изкуствен интелект се справя с разпознаване на 19 типа сюжети и оптимизира настройките, така че потребителят да получи кадри с най-високо качество.

Смартфонът поддържа почти 80% от популярните игри, но някои тръгват само в урязаната си версия. Има технология за бързо зареждане, която реанимира любимеца ви за 1 час и 15 минути, тъй като батерията никак не е малка.

Бронзовият медал се присъжда на Asus Zenfone Max Pro M1 с резултат 8 часа и 41 минути непрекъсната работа. Устройството с 4 минути изостава от лидера.

Освен това смартфонът поразя с енергоефективността си. Има доста голям капацитет на батерията, което го прави издръжлив. Може да гледате 18 часа без прекъсване видео, а да играете на игри – 10 часа. Само в разговори може да потънете за 40 часа.

Времето за пълно зареждане на батерията от нулата е 2 часа и 45 минути.

Яркостта на екрана е отлична, картината – дълбока и ясна. Двойната камера позволява да се прави видео с качество 4K. Има функция за разпознаване на лицето. Плавната и скоростна работа се осигурява от операционна система Android 8.1. При такива характеристики как да не попаднеш в челната тройка!

Източник на снимките: Samsung.com, mi.com, asus.com