Полезни съвети      

Част 2: Алтернативи на айфона: 8 смартфона с Android

от Лили Георгиева | 14.06.2019 г.

Неотдавна ви предложихме няколко среден клас смартфона, които успешно заменят айфоните. Те освен това се характеризират с добро съотношение на показатели като цена/функции/качество. Сега ще ви предложим още няколко модела, заслужаващи внимание.

Vivo Y17

Едно от най-свежите попълнения на пазара тази година е Vivo Y17. Той предлага три камери – основен 13-мегапикселов модел, 8-мепикселова широкоъгълен 120-градусов обективн и камера – 2 MP, която ще създаде рязкост в дълбочина. Вторият елемент на този смартфон, който ще ви спечели, е батерията. Тя е с капацитет 5000 мАч. Производителят е осигурил и поддръжка на технология за бързо зареждане. Той уверява, че с помощта на 9 функции за защита процесът на зареждане е напълно безопасен. Още нещо – наличие на модул NFC – доста рядка опция за бюджетните устройства.

Alcatel 3 (2019)

Едно време френска марка, сега Alcatel отдавна е част от китайския холдинг TCL, който се занимава не само с производството на смартфони. „Тройката“ от 2019 г. предлага 5,9-инчов HD+ IPS екран собствено производство, което е важно. Основните камери в устройството са две – 13-мегапикселова и 5-мегапикселова. Дълбочината на рязкост на кадъра може да се променя непосредствено по време на снимане.

От другите приятни характеристики ще отбележим функция за разпознаване на лице, скенер на пръстови отпечатъци на задния панел, NFC модул за безконтактно разпращане.

Sony Xperia 10 Plus

Този модел на Sony привлича вниманието на потребителите, които харесват средния клас устройства. Изглежда като по-големия си събрат – съотношението на страните на екрана е 21:9. Няма черни ивици по краищата, когато гледате филм, а по време на игра екранът побира повече обекти.

С този модел получавате две камери – 12-мегапикселвоа и 8-мегапикселова, както и двукратно оптично приближение.

Музикалните файлове се обработват от технология с аудио висока резолюция.

Xiaomi Mi 9 SE

Mi 9 SE – най-новото попълнение на флагманската серия Mi 9, един вид субфлагман. Създаден е на базата на процесор Qualcomm Snapdragon 712. Както и Mi 9, моделът SE разполага с оперативна памет тип LPDDR4 и тройка камера, включително 48 MP основен модел със сензор Sony IMX586. Другите два сензора са 8 MP ши 13 MP (широкоъгълен).

Предната камера е 20-мегапикселова.

Смартфонът може да записва видео в резолюция 4K, а също така да създава забавена снимка. В почти 6-инчовия екран е вграден скенер на пръстови отпечатъци. NFC чип опростява живота ви, ако сте забравили портфейла у дома.

Nokia 4.2

И едно устройства на легендарна компания. Безрамковият дисплей с диагонал 4,2 инча върви ръка за ръка с 8-мегапикселова селфи камера, процесор Qualcomm Snapdragon 439 — достатъчно за плавна работа на приложенията, две основни камери – 13 MP и 2 MP.

Източник на снимките: nokia.com, mi.com, vivo.com, sonymobile.com, alcatelmobile.com