Полезни съвети      

HMD Global насрочи презентацията на новите си смартфони

от Лили Георгиева | 22.08.2019 г.

Само след две седмици в Берлин ще стартира IFA 2019. Ежегодното международно изложение за потребителска електроника обещава да бъде интересно. Към днешна дата доста производители вече са потвърдили своето участие. Към тях се присъедини и HMD Global, която се занимава с производството на мобилните телефони под марката Nokia. Заедно с останалите тя ще проведе собствена пресконференция на 5 септември, в т. нар. нулев ден преди официалното откриване на изложението, информира изданието Digital Trends.

Официалният тийзър, публикуван на страницата на Nokia Mobile в социалната мрежа Twitter, намеква за това, че в уречения ден ще бъдат показани новите смартфони Nokia.

Видеото не съдържа конкретика относно устройствата. По този начин компанията повишава интереса към премиерата. Ако трябва да се ориентираме по слуховете през последните месеци, то в рамките на IFA 2019 ще бъдат представени смартфони от средния клас – Nokia 7.2, Nokia 6.2, Nokia 5.2, които идват на мястото на днешните Nokia 7.1, Nokia 6.1, Nokia 5.1. Очаква се още да бъдат анонсирани типичните телефони с копчета, подобно на неотдавна представените Nokia 220 4G и Nokia 105.

Особеност на по-големия от тройката Nokia 7.2 ще бъде основната камера в кръгъл блок, подобно на тази в Nokia 1020. По предварителни данни смартфонът ще е базиран на SoC Snapdragon 660, ще получи 6 GB оперативна памет и 48-мегапикселова камера с допълнителен модул за широкоъгълно снимане (120 градуса) и модул за определяне на дълбочината на сцената.

Най-добрите Nokia смартфони през 2017 и 2018 г.

Nokia 6.2 ще бъде с платформа Snapdragon 660 и ще получи същия дизайн, като разликите ще бъдат в размера на екрана, набора от камери и паметта.

Колкото до новия флагман, обновеният Nokia 9.1 PureView ще бъде с модем 5G, SoC Snapdragon 855 и съществено усъвършенствана многомодулна камера Light. Очаква се той да се появи до края на годината.

Интересно да споменем е, че в скорошно интервю пред Digital Trends Юхо Сарвикас, продуктов директор в HMD Global, анонсира пускането на достъпен като цена Nokia с поддръжка на 5G. Очаква се моделите да бъдат два. Ще ги видим чак другата година.

Източник на снимките: nokia.com